4 Tegn på, at dit forhold er dømt til at mislykkes

Den amerikanske psykolog John Gottman kaldt "verdens mest snu romantikere". Han hævder, at han har en 94 procent nøjagtighed, kan man forudsige, om et forhold holder eller ej. John Gottman har gennemført forskning om ulykkelige ægteskab og formået at omsætte de erfaringer af kærlighed til målbare matematik. Gennem sin forskning har han kommer op med fire ting, der viser, at et forhold er dømt til at mislykkes. Han kalder disse "fire ryttere i apocalypse" og her er de punkter, du bør undgå, hvis du elsker at holde livet ud.

1.Personkritik

Når du kritisere din partner personlighed i stedet for, hvad personen siger og gør. Undgå generaliseringer som " du er sjusket…" eller "du er så og så…"

2. Defense mekanismer

Undgå at se dig selv som et offer og konstant leder efter undskyldninger for din adfærd og gå til modangreb. Derefter, opkald, kan du nemt spore og opkaldet er pludselig om noget andet end, hvad der var på tapetet i begyndelsen. Eksempler på det kan være, at " det er uretfærdigt derfor, at du har…"

3. Fordømmelse

Må ikke misbruge din partner med grimme kommentarer og unødvendige fornærmelser som "du er grim/dum/ulækkert…". At opføre sig sarkastisk og latterliggøre er også en dårlig adfærd, der kan ødelægge et forhold.

4. Uttryckslöshet

For at forsøge at snige sig væk konflikter kan opfattes som ufølsom. Undgåelse kan forstås som en distance, ligegyldighed eller overlegenhed. Eksempler på det kan være, at du trækker dig væk fysisk, bliver stille eller skifte emne i diskussioner hele tiden.

Af: Anja Nilsson

Kilde: www.relationshipresourecenter.com og bogen "Tale er guld" af Elizabeth Gummeson.

Skriv et svar