8 Ting, der gør dig glad for real

1. At leve i et demokratisk, individualistisk land uden de store økonomiske forskelle. Globalt, Sverige og resten af Skandinavien i top, når det kommer til, hvor glade vi føler.

2. At være i et godt forhold, hvor vi støtter og lytter til hinanden.

Læs mere: Kramme oftere, så du bliver sundere

3. En masse penge giver ingen lykke på længere sigt. Men vi bruger dem til velgørenhed, eller socialt samvær og venner øger lykke.

4. Motion. Motion udskiller ikke bare en masse endorfiner, og beskytter mod depression – det er lige så stimulerende for hjernen til at løse et matematisk problem. Hjernen udvikler sig gennem hele livet, især hvis vi er aktivt at praktisere det.

Læs mere: Hvor god er uddannelse mod depression

5. At acceptere dig selv som du er. Skabe perspektiv ved at tænke sig drastisk: dette er mit liv, og så skal jeg dø. På grundlag af dette: Hvad gør det, hvis jeg laver fejl, nogle gange? Jeg kan relatere til mig på en anden måde, som jeg føler mig bedre?

6. At fokusere på deres styrker mere end mangler. Ingen er perfekte, og at vi ikke skal være enten. Påvirket standarder: Måske har du set som en svaghed, i virkeligheden, er en styrke?

Læs mere: 7 ting du aldrig må sige til dig selv

7. Uddannelse og förkovring giver os tænker værktøjer til at stille spørgsmål, analysere, til at se sammenhæng og tænke selvstændigt.

8. Sociale sammenkomster. At hænge ud, ved fællesskabet, og at de er værdsat for, hvem de er.

LÆS MERE:

Derfor, vi bliver lykkeligere med alderen

lyckligare-med-aldern

I 40’erne, begynder vi at føle sig mere og mere i harmoni med os selv og livet i almindelighed. Og så bliver det bedre og bedre. Læs mere: Hvorfor vi bliver lykkeligere med alderen

Være venligere over for dig selv og få en ægte selvværd

sjalvmedkansla

Prøv at opbygge selvværd ofte fungerer ret dårligt, viser forskning. Ægte indre sikkerhed, vi får, når vi kan føle varme og medfølelse over for os selv og andre. Læs mere: Være venligere over for dig selv og få en ægte selvværd

Tankefällorna revner dit selvværd

sjalvfortroende

Skubbe væk din indre kritiker fra din skulder, – for good! Dette fortæller ekspert, hvordan vejen til en styrket selvværd går gennem din tankespråk. Læs mere: Tankefällorna revner dit selvværd

Kay Pollack: "True påskønnelse er som lightergas"

kay-pollack

INSPIRATIONSFILM: Forfatter og foredragsholder Kay Pollack giver en kort og sød videoföreläsning om, hvorfor vi har brug for mere anerkendelse i hverdagen. Læs mere: Kay Pollack: "True påskønnelse er som lightergas"

Kilder: Erik Wennstrom, www.globalhappiness.com, Journal of Aging Forskning, Den gamle hjerne ved at Gen D Cohen

AF: Anna Carsall BILLEDE: Thinkstock

Skriv et svar