Bagte søde kartofler med gedeost

Har du prøvet at bage søde kartofler? Kombinationen af søde kartofler og gedeost er fantastisk, og er en super god måde at helgmiddagen. Du ønsker at spise kun sötpotatisen, gøre lidt ekstra getöströran.

Men hvad der virkelig sætter kartofler fra sötpotatisen? Smagen frem for alt. Søde kartofler har en langt sødere smag og er cremet end almindelige kartofler. I materielle vilkår, de adskiller sig ikke så meget. Om så mange kulhydrater, men sötpotatisen bør have en lidt lavere GI værdi. Sötpotatisen er dyrere end kartofler, og kan være en smule sværere at finde økologiske. For kartofler er noget, du skal vælge at købe økologisk!

bakad sötpotatis med getoströra

Bagte søde kartofler med getoströra 4 sötpotatisar 1 stykke gedeost, omkring 250 gram) 1-2 spsk olivenolie Frisk basilikum eller timian 1 håndfuld hasselnødder Salt + peber

Fremgangsmåde: forvarm ovnen til 200°C. sted sötpotatisen på pergament papir på en bageplade og dæk dem med alufolie. Sæt i ovnen 1-1,5 timer, afhængigt af størrelsen.

Mash gedeost og rør sammen med olivenolie, hakkede krydderurter, salt og peber. Dryp lidt olivenolie og top med hakkede hasselnødder og hav salt flager.

bakad sötpotatis med getoströra Fungere som de er, eller har som et tilbehør til et stykke kød.

Skriv et svar