Förälskelsens glas – ekspert forklarer,

En lidenskabelig kærlighed kan forvandle livet i både gode og dårlige måder. MåBra s CBT behandler fortæller dig, hvad passion gøre med den logiske tænkning.

"Den logiske tænkning forsvinder, når man er forelsket," siger MåBra psykolog.

Som udenforstående kan det være svært at forstå, hvordan nogen kan ofre alt for kærlighed. Men hvis du har en meget stærk lidenskab, det kan gøre at du ikke længere kan tænke klart, siger Kerstin Hellström, CBT terapeut og MåBra ‘ s ekspert.

– Når du er forelsket, forsvinder meget af den logiske tænkning. Og har ikke evnen til at sætte farten ned og tænke igennem, hvad konsekvenserne af selv at handlinger kan have på længere sigt, det er nemt at blive blændet af alle de revolutionære kärlekskänslor.

Nogle kvinder kan også opleve en stærk identitet i at tage sig af andre, og så kan det være endnu mere vanskeligt at se klart, når du møder en mand, der udløser i gang moderskänslorna.

– Du ønsker at hjælpe, eller gemme manden fra sine problemer. Tænk på alle de kvinder, der falder i kærlighed i vanskelige kriminelle opkrævet mod mænd, der er i fængsel. Det er et moderinstinkt, som i nogle tilfælde kan være endnu stærkere, end det man føler for deres børn.

Hvordan kan du undgå sådan en destruktiv handling?

"At lide så summen af en kærlighed, der er villige til at ofre alt afhænger normalt, at du ikke er tilfreds med deres liv, og du føler dig som et offer af, hvordan det er blevet. Stil dig selv dette spørgsmål: "Hvis jeg bliver fem år tilbage at leve i, hvordan jeg gerne så, at mit liv ser ud?" Svaret er "ligesom nu", så alt er godt. Ellers er du nødt til at tænke igennem, hvad du vil have mere af i dit liv og se, at det, at det bliver den så.

49-årige sexbarnsmamman Annelie Borg ved fra personlig erfaring, hvad en lidenskabelig kærlighedsaffære kan føre til. For MåBra, hun forklarer, hvordan en flirt med den nabo, der førte til hårde narkotika afhængighed, og mistet forældremyndigheden over børnene.

Læs hele interviewet her!

AF: Kristina Rosenberg BILLEDE: Thinkstock

Skriv et svar