“Hjælp, hvorfor føler jeg så udenfor?”

Spørgsmål: en uge siden var jeg til en fest med mange mennesker, som jeg ikke kender. Allerede da jeg kom der, følte jeg mig så forkert, og det andet var meget sportslig ansigt, end jeg – der havde valgt den kjole, sko med hæle, og der er fastgjort op hår. Og jeg følte mig så forkert, og ud af sted! Da jeg gik hjem, følte jeg så meget trist. Og jeg kan ikke stoppe bolig på hvorfor jeg havde det hår, så hvor eller hvorfor jeg tog et par sporty sko. Så havde jeg helt sikkert vovede at snakke lidt mere med folk. Stadig ondt og udenfor. På samme tid, jeg synes det er en latterlig reaktion, for det var ikke så farligt. Hvorfor kan jeg ikke slippe det? Clara

Svar: Det er virkelig svært at føle sig helt forkert, klædt i sådanne situationer. Du ønsker at kravle ud af sin hud i disse situationer. Og det er en naturlig reaktion. Vi mennesker har et stort behov for at føle, at vi passer ind i de forskellige grupper vi færdes i. Og vi er generelt følsomme over for at skille sig ud, være kritisk gennemgået og tæt på skøn. Selv hvis vi forstår på et intellektuelt plan, som ingen andre tænker på min kjole eller mine sko bagefter, undtagen mig.

Du følte så der på den part, derfor, er ikke mærkeligt. Ikke, at du kan føle dig en smule af skam eller ubehag om tanken om at den part, der popper op på et par gange. Men hvis det er væk nu, en lille smule tid og ältandet tage for meget plads, så bliver det problematisk for dig.

Hvorfor du ekkoer jeg kan ikke besvare på grundlag af de oplysninger, jeg har. I nogle mennesker sidde fast i negative tanker lettere og bolig på dem, bliver en måde at forsøge at tage kontrol over den negative følelser. Men det er på lang sigt, en mislykket strategi.

Du kan spørge dig selv: er det faktum, at jeg syntes om det, så meget har ført til nogen løsning? Hvis svaret er nej, kan beslutte, at nok er nok, nu. Derefter, når tanker dukker op, bryde dem ved at gøre noget andet. Prøv ikke kun at tænke på noget andet, men stå op (hvis du sidder), skifte rum eller miljø, og som gør noget konkret der kidnapper din opmærksomhed.

Anna

Skriv et svar