Snydt!

Disse æg jeg plejer at købe tider. Og indtil i morges, jeg troede, de var økologiske. "Kylling grønne", det lyder meget organisk. Et velvalgt navn, for at narre forbrugerne. Eller i hvert fald til mig.

Mine købte æg, der altid har nuller, som det første ciffer. Disse var dem.

0 = Økologiske æg 1 = fritgående kyllinger udendørs 2 = Fra fritgående høns indendørs 3 = Indrettet bure

0 – Økologisk produktion Høner, der producerer økologiske æg er gratis i de store stalde. Hønsene kan gå ud i den græsklædte motion områder, hvor de kan kradse, kradse, sandbada, hakke maske og beta græs. Mindst 95% af foderet skal være økologisk dyrket.

Den økologiske deres foder skal være økologisk godkendt foder (fx økologisk dyrket korn, uden GMO ‘ er (genetisk modifikation) og uden tilsætning af syntetiske aminosyrer. Gødning og pesticider må ikke anvendes på gården. Ekohönor bør også have adgang til foderet, for eksempel rodfrugter og hø.

Økologisk ægproduktion er omfattet af de særlige krav, når det kommer til medicin.

1 – fritgående høns udendørs Disse høns gå frit i stalden og har mulighed for at gå ud. Fritgående høns udendørs vil have adgang til 4 m2 udendørs plads.

Gratis-rækkevidde indendørs i Sverige mere almindelige, end fritgående udendørs.

2 – fritgående kylling indendørs Høns i fritgående produktionssystemer bevæge sig frit indendørs i store stalde med strøelse på gulvet. Belægningen er en højst 9 høner pr. m2 af det tilgængelige areal. Hønsene spiser en velafbalanceret vegetabilsk foder, hvor den svenske foderkorn, der udgør hovedparten af foderet.

3 – Indrettet bure De høns, der lever i små grupper på 8-10 høner i bure, der er indrettet med värpreden, ströbad og siddepinde. Den minimumlængde, der er 0,75 m2 per høne. Hønsene spiser en velafbalanceret vegetabilsk foder, hvor den svenske foderkorn, der udgør hovedparten af foderet.

Kilde: svenskaagg.se

Skriv et svar