Undersøgelse: Fruktose øger appetit og trang til junk food

Sukker, fruktose, som kan øge efterspørgslen efter kaloriefattige fødevarer, hævder en ny forskningsrapport fra University of Southern California i usa.

I den undersøgelse, der viste, at når emnerne var nødt til at drikke en körsbärsdryck sødet med fruktose øget trang til usunde fødevarer meget mere, end når de drak af den samme type drikkevarer sødet med glukose. Appetitten blev stimuleret af fruktosen påvirket hjernens belønningssystem.

Læs mere: Så meget sukker, som indeholder frugt

Fruktose er ofte brugt som sødemiddel i forarbejdede fødevarer, for eksempel i sodavand, juice, yoghurt, slik, salat dressinger og brød. Også, honning indeholder fruktose. Sukker findes også naturligt i frugt, men i så små mængder, at det ikke bør have nogen negativ indvirkning.

Læs også: Har du også fruktosmage? 1 af 3 påvirket

Du behøver ikke at stoppe med at spise friske eller frosne frugter og bær, påpeger forskere. Men, du bør se ud for fødevarer tilsat fruktose.

Hertil kommer, fruktose kan sukker på indholdsfortegnelsen til at skjule sig bag en række navne, såsom modificeret majsstivelse, fructose, E1442, juicekoncentrat og sirup.

Almindelig hvid sukker indeholder en blanding af fruktose og glukose.

LÆS MERE:

Her vil du finde sockerbovarna!

Du får mere end 47 gram (omkring 15 stykker sukker) af sukker per dag? Tjek vores liste over fødevarer med skjult sukker for at få et hurtigt skøn!

Læs mere her: Listen: Så meget sukker-holdige fødevarer

Uhyggelig sodavand

En dåse sodavand om dagen kan være forbundet med øget risiko for hjertesygdom. En almindelig sodavand indeholder ca 35 gram sukker, og kan ifølge forskerne, øge risikoen for hjärtdödlighet med en tredjedel uafhængigt af det samlede kalorieindtag.

Läsken vi dricker kan förstöra mer än tänderna, visar forskning.

Læs mere her: Sodavand-igt: Så syg, kan vi slippe af med bobler!

Derfor er, vi bliver syge af sukker

De cookies, slik og is kan føre til inflammatoriske sygdomme samt problemer med hjertet. Dette forklarer ekspert, hvordan det passer sammen!

Læs mere her: Ekspert: Hvorfor bliver vi syge af det sukker,

Kilder: Time Magazine, The New York Times, Aftonbladet, Expressen.se

AF: Malin Karlberg BILLEDE: Thinkstock

Skriv et svar